Rabu, 30 Januari 2013

Timbang Berat Ibu Berbicara

Sejak beberapa hari ini, ibu lihat ramai blogger yang bercerita pasal berat blog. Ibupun tak nak ketinggalan. Nak tahu juga saiz dan berat blog ibu ni. Kebetulan semasa singgah di mialiana.com sebentar tadi Mia ada kongsikan link untuk tujuan tersebut. Apa lagi, terus ibu timbang blog Ibu Berbicara di SINI.

Jomlah kita tengok hasilnya.. 
size : 158.48 KB
load time : 0.45 seconds

Hehe.. orang timbang blog, ibupun nak timbang juga tapi dah dapat keputusannya tak tahu nak komen apa. Ibu akui memang kurang arif soal ini. Jadi kepada rakan-rakan yang lebih arif tu sudilah kiranya komen dan berikan cadangan untuk perbaiki blog ibu ni.


25 ulasan:

  1. sy dh timbang...size lebih kurang 180...xthu dr range berapa yg dikatakan ringan/berat tu...huhu

    BalasPadam
  2. sama la ngan saya kak. x brp nak reti sgt bab-bab camni. hehehe

    BalasPadam
  3. timbang berat blog memang tak pandai, tapi timbang berat badan...ahhhh semput ;)

    BalasPadam
  4. timbang sis jgn x timbang...hiihii

    BalasPadam
  5. ok la tu kak,laju jer loadingnya..klu below 200kb sy rasa tak beratlah..:)

    BalasPadam
  6. Blog ummi rasa2nya berat juga tu, banyak gambar2..

    BalasPadam
  7. ringan la kot.. ibu kan.. bawah 50 saat loading nye ;)

    BalasPadam
  8. Tahniah ibu..cepat tu..bawah 50 second..kita pun nak ringankan blog lagi ni...

    BalasPadam
  9. Ok ler tu...tak berat sangat..heheheh

    BalasPadam
  10. I'm tagging for this GA..

    http://inazalina.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway-by-qistina.html

    BalasPadam
  11. berat sikit je kak, lagi pun tk banyak widget takpe :)

    BalasPadam
  12. salam singgah...

    risau juga pasal ni...
    itulah banyak sangat citer dan gambar he..he..
    nanti nak check...

    BalasPadam
  13. Kira ok sangat dah kalau itulah readingnya. Kalau klik terus dapat masuk tu tanda tak beratlah..

    BalasPadam
  14. bagusnya blog pun boleh timbang berat hihi, nak cuba la
    tq singgah & follow blog qema :)

    BalasPadam
  15. ok la tu... kategori slim....

    BalasPadam
  16. ok je kak...tak berat sgt tuh...

    BalasPadam
  17. nice info..
    nk timbang blog jgkla..
    hihi

    BalasPadam
  18. okey..ringan jer tuu... :)

    BalasPadam
  19. ok je x bert..tapi kalo dpt kurgkn lagi..lagi better

    BalasPadam
  20. sy pun tak eti dalam bab ini..
    nak try juga timbang berat blog

    BalasPadam
  21. Hehehe, ingat timbang prang je. Kalau timbang orang, saya kategori dah naik medium.. Hehe

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan dan komen-komen ikhlas daripada anda. Insya-Allah kunjungan anda akan dibalas.

COPYRIGHT 2011 - 2015 © IBU BERBICARA