Selasa, 1 Januari 2013

Zoom A - Pembelajaran Interaktif Melalui Internet

Zoom-A ialah program pembelajaran secara interaktif melalui Internet. Program pembelajaran yang dirancang rapi, bersistematik, efisien, dan efektif ini adalah antara pembelajaran interaktif yang tercanggih di Malaysia. 

Program ini lahir daripada hasil perkongsian bijak Gabungan Majlis Guru Besar Malaysia (GMGBM) dan One Touch Education Sdn. Bhd. untuk menyahut seruan kerajaan ke arah peluasan Sekolah Bestari.

Portal Zoom-A bukan sahaja mengandungi bahan latihan dan ujian untuk murid, malah menyediakan pelbagai aplikasi yang dapat membantu meningkatkan prestasi murid. 
 

Login menggunakan password yang diperoleh setelah mendaftar.

 
Untuk menjawab soalan, klik Zoom A seperti yang telah ditandakan.
 
Terdapat lima bentuk latihan / soalan yang disediakan.
  • Gedung Soalan Topikal 
  • Gedung Soalan Klon  
  • Gedung Soalan Kemahiran 
  • Penilaian Mengikut Aras 
  • Pemelajaran Interaktif Terkini
Di sini para pelajar boleh memilih bentuk soalan yang ingin dijawab sama ada topikal, klon atau ujian. Kemudian, bolehlah murid menjawab soalan-soalan yang telah dipilih.

Murid-murid boleh melanggan pakej pembelajaran Zoom A ini dengan mendaftar melalui pihak sekolah atau boleh mendaftar terus secara online. Yuran langganan hanya RM10 setahun dan terbuka kepada semua murid Tahun 1 hingga Tahun 6. Jika ingin mengetahu lebih lanjut, sila layari laman web Zoom A di SINI.

Diharap semua pelajar sekolah Tahun 1 hingga Tahun 6 boleh mendapat manfaat daripada program Zoom-A. Guru-guru juga boleh menggunakan aplikasi ini sebagai bahan bantu mengajar atau sebagai latihan untuk murid-murid.

P/s: Segalanya di hujung jari.


22 ulasan:

  1. snang nya skarang nie....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang mudah sekarang ni. Terpulang sama ada rajin atau tidak je..

      Padam
    2. Tanpa Nama03 April, 2013

      ye ke... what everlah

      Padam
  2. waahh.. kalau malas lagi xtau lah. dh la murah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. werwtetytyvcyfhdiuoifwjjnjksdnllmlbhhjdvsyhugvshvgsftgygsys.......................................................................................gvjysdvsdfevgg,rglw;ewe/yrt,rh.ty674ger684he4g36e4wg8g4e5h4wsgse5wh4654hg6erh7e5sg4er6g4rve88ye7e4f65e7h4g65td4h56t7y684ttyuyuyuuyuyuyuyuyuyjnmbgkjshgjdeghgqopgiopqeioiopeoipiopoitioewioieoioqioeqioioqiowqioiopqioqiowprwiufjdsbvgsuhytfekwjhbgutg,rjshndjfngvbjhiutgh

      Padam
  3. senang bebudak sekarang belajar...x mcm kita2 dulu... hu hu hu...

    BalasPadam
  4. Waah hebat, memang segalanya dihujung jari kan.
    Selamat tahun baru 2013 Mie, semoga tahun baru penuh dengan rahmatNya.

    BalasPadam
  5. Sekarang ni mcm2 ada dan segalanya di hujung jari...
    Selamat tahun baru kak...semoga kehidupan kita sentiasa diberkati oleh-NYA...

    BalasPadam
  6. dlu msa bljr sy xda semua ni.skank ni mmg mudah.kaedah ni jg memudahkan budak2 ulangkaji sndiri.mcm tuisyen pon ada jg zoom A ni.

    BalasPadam
  7. awal2 lg yah dh langgan utk si bujang kt rumah nie.....moga farouk rajin la sikit nk buat revision....huhuhu....

    BalasPadam
  8. hebat pembelajaran anak2 sekarang..klu sy dulu cmnie kan best.msti dh smbg studi smp phd..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama03 April, 2013

      puan kutu adekah anda ada kutu ?

      Padam
  9. yah trsilap daftar la kak mie...last ye cikgu farouk daftarkn farouk utk thn 4 so thn ni dh bertukar ke thn 5.....aduyai.....nasib baik murah jerr...nmpknya kena daftar semula...

    BalasPadam
  10. mudah dah bebudak sekarang... segalanya dihujung jari...
    rajin dengan tidak aje....
    pilihan di tangan mereka...

    BalasPadam
  11. Kenapa susah sangat nak login zoom A nih.....Lepas tuh bila tanya pengurusan zoom A, pengurusan tak membantu pun,....adoiiii....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih kerana memilih Zoom A sebagai platform untuk membantu anak-anak Tn-Tn & Pn-Pn.
      Untuk pertanyaan bolehlah e-mel kepada kami ke onetouch@zoom-a.com atau SMS 0129836060.
      Kepada "Encik Tanpa Nama" bolehlah hubungi saya untuk kami meningkatkan lagi mutu khidmat pelanggan kami di emel personal saya iaitu hafiz.amin@gmail.com.

      Hafiz Amin
      Admin Zoom A.

      Padam
  12. salam saya fid

    nak tanya skor A dgn zoom a sama ker?

    BalasPadam
  13. anak saya tipu

    BalasPadam
    Balasan
    1. apasal anak awak tipu

      Padam
  14. Tanpa Nama03 April, 2013

    kesah pulak aku anak ko tipu

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama03 April, 2013

    my name is tumulak rider bin kamen rider : wa nak bagi tau lu suma olang pasal anak wa yang tak nak bukak zoom a .. wa dah bayar tapi beliau tanak bukak.. wa bunuh anak wa. dia terus diam..

    BalasPadam
  16. Tanpa Nama22 Mei, 2013

    haziq

    BalasPadam

COPYRIGHT 2011 - 2013 © IBU BERBICARA