Khamis, 7 Februari 2013

Edit Blog Rakan ~ Bunga Kehidupan

Assalamualaikum. Salam ceria semuanya..
Dah lebih setahun ibu aktif dalam dunia maya ini. Blog Ibu Berbicara inipun dah beberapa kali berubah wajah. Sebenarnya, selama ini ibu sendirilah yang 'mengerjakan' blog kesayangan ibu ni. Semuanya berpandukan tutorial yang dibuat oleh rakan-rakan blogger yang lain. Alhamdulillah, tetap berpuas hati walaupun tidak secantik blog lain.

Baru-baru ini seorang rakan sekerja ibu, Najmiah meminta ibu mengedit blognya. Mulanya ibu menolak kerana berasakan ilmu yang ada terlalu cetek. Bimbang pulak jadi tikus yang cuba membaiki labu. Namun akhirnya ibu bersetuju setelah Najmiah beritahu nak blog yang simple je



Najmiah ada beritahu, buatlah apa yang patut. Apa lagi, kawan yang seorang ini terus lupa diri. Usik sana ubah sini, akhirnya inilah hasilnya. Yang kekal hanyalah headernya. Harap Najmiah puas hati. 

Kalau nak tengok keseluruhan blog, klik SINI.


40 ulasan:

  1. wah..edit sendiri rupanya....

    BalasPadam
  2. ada bakat edit blog juga rupanya..syabar kakmi.hehe

    BalasPadam
  3. ibu lawa la edit blog tu. simple tp sgt kemas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuannya nak simple je Ina. Lagipun kalau yang rumit tu ibu tak pandai la..

      Padam
  4. wahhh..bagusnya! ada bakat ni :)

    BalasPadam
  5. Kak, lepasni editkan blog kita pulak ye.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak buat yang paling simple, Zefa. Blog Zefapun dah ok..

      Padam
  6. Cantiklah tue, ibu. Kemas dan sedap mata memandang. Kalau backgroundnya warna hijau pun lagi cantik. Hehehe. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Arol.. Background tu warna asal.

      Padam
  7. amboii.. ibu dh maju stapak lg.. cantik! gud job sis :)

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum ibu, cantiknya. ibu tetap kreatif! suka2!

    BalasPadam
  9. cantiknya ibu...lepas ni boleh la edit blog kawan2 lain pulak kan? ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Farah. Ibu buat yang simple je..

      Padam
  10. Wah, memang cantik. Bakat terpendam ni.. hehe

    BalasPadam
  11. Wah kak ibu cantik juga tu...memang akak berbakat.... dinda pun edit sendiri je... semakin kita rajin mentelaah tutorial semakin banyak ilmu yang kita dapatkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih dinda..
      Akak suka edit sendiri sebab lepas tu boleh edit lagi dan lagi.. hehe

      Padam
  12. ooh mmg kemas dan sesuai dgn headernya tu....

    BalasPadam
  13. Saya sampai sekarang tak tahu mengedit templates aku ..heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena tahu sebab boleh edit ikut suka hati sendiri.. hehe..

      Padam
  14. tenang je tengok :) nice ^^,

    BalasPadam
  15. TAHNIAH kakakku...baru 1 thn akak dh mahir...yah dh brtahun2 masih ditakuk lama.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Yah.. Bolehlah sikit-sikit..

      Padam
  16. tak sangka sis pandai edit blog...hurmmm nmpk simple tp cantik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih JS. Boleh buat yang simple je.

      Padam
  17. wah ibu... edit blog orang pula ye...
    dah terjah blog kawan ibu tu...
    simple dan kemas... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ibu buat yang simple je Ruha..

      Padam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry Mie, ada sila ejaan tadi, ummi delete komen tu, hehe..
      Tahniah Mie,dah dapat praktikkan kemahiran untuk orang lain pula, cantik dan kemas tu, ummi ni kalau bab edit mengedit, harapkan anak2 jelah.

      Padam
    2. Bolehlah sikit-sikit Ummi..

      Padam
  19. Rupa2nya tangan salmi lah yg mengedit blog teman saya....tahniah, kemas dan simple. Saya memang tak reti apa...

    P/s tq sudi singgah dan follow saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Anim. Bolehlah sikit-sikit, itupun yang simple je..

      Padam
  20. ibu, dh boleh bukak tempahan ni.. hihi.. nak pi singgah la blog kwn ibu :)

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan dan komen-komen ikhlas daripada anda. Insya-Allah kunjungan anda akan dibalas.

COPYRIGHT 2011 - 2015 © IBU BERBICARA