Isnin, 26 November 2012

Sumpah Ariel Sharon: “Saya Akan Bakar Setiap Bayi Dilahirkan Di Palestin!”

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

“Saya bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan…”

Inilah sumpah janji Ariel Sharon pada 1956. Daripada ucapannya ini, tahulah kita kenapa Israel sehingga hari ini sengaja sasarkan roketnya ke arah penempatan padat di Palestin.

Tujuannya jelas, mahu menunaikan sumpah Ariel Sharon. Menghapuskan pewaris di bumi Palestin.

Bagi Israel, ancaman kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding pemuda dewasa. Betapa tidak, di usia masih muda, kanak-kanak Palestin sudah ramai mampu menghafal al-Quran. Perkara ini menjadi momok luar biasa menakutkan Israel. Mereka menilai kanak-kanak generasi penerus perjuangan Palestin yang akan menentang berdirinya negara Zionis Israel.
“Tidak sempurna iman seseorang di antara kalian sehingga ia mencintai saudaranya sebagaimana ia mencintai dirinya sendiri.” (H.R Bukhari dan Muslim).
Bagi umat Islam, antara sesama Muslim ibarat satu tubuh. Jika satu disakiti, maka yang lain juga menderita. Dan bagi sesama manusia pula, tidak kira bangsa dan agama, jika ada nilai kemanusiaan yang tulen, derita orang lain, setidaknya ada rasa kasihan terdetik di jiwa.

Jadi, sudah tentu menjadi kewajiban kita semua membantu segenap warga Palestin yang ditimpa musibah dan bencana akibat sumpah kerakusan Zionis Israel yang mahu melenyapkan anak-anak Palestin di negara kiblat pertama itu. 

Berita penuh di sini

p/s: Teruskan usaha membantu saudara kita di sana. Sumbangan melalui sms, Taip PALESTIN<jarak>10 (nilai:10/5/3/1) dan hantar ke 39111 (Aman Palestin)

7 ulasan:

 1. As salam Kak Salmi,

  ALLAHURABBI... Yahudi Zionis ni mmg tdk dinafikan kekejaman mereka... Apa2 pun jua janji ALLAH itu pasti! ALLAHUAKBAR!!!

  BalasPadam
 2. sedih betul bile tiap kali tgk gambar nih...semoga bangsa yahudi ni cpt la dillenyapkan dari muka bumi ni...

  BalasPadam
 3. Ya Allah, laknatlah manusia2 yang kejam itu.....

  BalasPadam
 4. Semoga Palestine dilindungi..amin

  BalasPadam
 5. tersangat kejam

  Moga bumi palestin dilindungi

  BalasPadam
 6. Sebab tu hitler cakap . . .

  "aku boleh bunuh semua yahudi tapi aku tinggalkan sedikit utk tunjukkn kepada dunia betapa jahatnya mereka ini "

  from:-

  Fariz Reza Dot Com

  BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan dan komen-komen ikhlas daripada anda. Insya-Allah kunjungan anda akan dibalas.

COPYRIGHT 2011 - 2015 © IBU BERBICARA