Khamis, 29 November 2012

Tambah Widget Google+ Followers di Blog

Tentu ramai yang dah tahu bahawa Blogger telah pun memperkenalkan widget follower baru; Google+ Followers. Ibupun perasan tentang perkara tu namun tak bercadangpun nak masukkan ke dalam blog ibu ni.

Walau bagaimanapun, semasa bw ke blog Mia pagi tadi barulah ibu tahu yang Google pernah membuat pengumuman akan menutup Google Friend Connect. Boleh baca tentang hal tersebut dalam entri Mia di sini. Macam manalah ibu boleh ketinggalan pasal tu.

Sayangnya jika GFC tu tiba-tiba hilang je. Walaupun follower blog ibu ni ciput je tapi ibu sayang dan amat menghargai kehadiran mereka di sini. Selepas baca entri Mia, ibupun terus masukkan widget Google+ Followers ke sidebar blog ibu ni. Selepas ini, ibu harap rakan-rakan bolehlah Add Ibu di Google+ Followers ini ye...

Kalau ada sesiapa nak masukkan widget Google+ Followers ke dalam blog masing-masing bolehlah ikuti tutorial yang Mia dah buat di sini. Sebelum itu, kenalah tukar kepada Google+ profile dulu.

p/s: Terima kasih Mia!


9 ulasan:

  1. Kakcik nak masukkan widget tu guna IPad ni tak pandai. Kena tunggu balik ke rumah dulu... :(

    BalasPadam
  2. Ooh macam tu ke, ummi pun baru tau ni.

    BalasPadam
  3. Dah add widget tu kat blog..cantik..

    BalasPadam
  4. eii kalau tu hilang sedih la T.T

    BalasPadam
  5. Sal macam mana nak buat eidget tu... tak pandai.. saya dah ikut tutorial mia tu, tp keluar lain.

    BalasPadam
  6. Sangat sedih akan kehilangan followers

    BalasPadam

Terima kasih atas kunjungan dan komen-komen ikhlas daripada anda. Insya-Allah kunjungan anda akan dibalas.

COPYRIGHT 2011 - 2015 © IBU BERBICARA